Sølvværksted

Sølvlodning af et smykke

Det kan være vanskeligt at se hvad man laver når det er små ting der skal sølvloddes.

 

Smykker kan købes færdige, men det er meget mere spændende at lave dem selv!

Sølv er dejligt- og nemt at arbejde med. Til smykkefremstilling indgår ofte mange andre materialer for eksempel slebne sten. Danske strandsten blive meget flotte når de har været en tur gennem stensav, slibning og polering. Indrammet i sølv bliver resultatet smukke smykker. På værkstedet kan vi smelte, smede og lodde sølv til alle former. Hvis det ikke lykkedes første gang, kan man jo blot smelte sølvet igen.


Ravstedhus giver inspiration.
Der er megen inspiration at hente på Ravstedhus hjemmeside, hvor du også kan købe metaller og værktøj til bl.a. guldsmedearbejde.
www.ravstedhus.dk 


Vi har anskaffet en turbobrænder til at smelte sølv med. Denne video viser hvor lang tid det tager at smelte sølvet, og hvordan man arbejder med det.

Rent sølv999,9 er et klart hvidt metal, der er for blødt til de fleste smykkeopgaver, bortset fra emaljearbejde, granulering og nogen kædefremstilling. Derfor tilføjer man en lille mængde kobber til rent sølv for at få et mere holdbart metal – kendt som standard eller sterling sølv. Ud af 1.000 dele er 925 sølv, og de resterende 75 er kobber.

Andre sølvlegeringer har lavere sølvindhold, men de kvalificerer sig  ikke til den lovlige markering med 925. Rent sølv oxyderer ikke. På grund af kobberindholdet i 925, oxyderer det, når det opvarmes, og det bliver efterladt ubeskyttet i atmosfæren. Sølv er et føjeligt metal,men det vil arbejdshærde efter nogen tid. Det udglødes for at holdes blødt og smedebart.

925 sølv har et smeltepunkt ved 893 grader, så turbobrænderen skal holdes på metallet længe. Det er altså et tålmodigheds-og fingerfornemmelsesarbejde.


 Elektroætsning af sølvplade:
Med elektroætsning giver spændende muligheder for mønster i sølvet.


Sådan laver du en fingerring af en mønt!

Print Friendly, PDF & Email